Machine Learning Big Data

Big data is overal. In de moderne samenleving is er bijna geen ontkomen meer aan het achterlaten van sporen van ons handelen in allerhande gegevensverzamelingen. We communiceren, betalen, reizen en daarbij gebruiken we verschillende elektronische hulpmiddelen.

Naast de actieve sporen die we nalaten, zijn er ook vele passieve sporen. Al deze sporen samen vormen een grote gegevensverzameling.

De term Big Data slaat niet alleen op deze enorme gegevensovervloed, maar ook op de mogelijkheid om er (beleids)informatie van te maken. Door verschillende gegevens te combineren en op grote schaal te verwerken, gaat er een wereld aan mogelijkheden open.

De toegevoegde waarde van Panteia is dat we bij uitstek in staat zijn om deze slag van veel gegevens naar informatie te maken. Wij analyseren data op basis van marktkennis: op basis van een informatiebehoefte bepalen wij welke data op welke wijze geanalyseerd moeten worden. Zo hebben wij bijvoorbeeld een leidende rol in de analyse van OV-chipkaart data en verrijking daarvan tot beleidsinformatie en oplossingen.